perjantai 8. heinäkuuta 2016

Askeleita Laulavan mörön luontopolulta

Laulavan mörön polku kulkee Sumiaisissa Syvälahden, Lohilahden ja Vihijärven kauniissa järvi- ja metsämaisemissa. Korkeille harjanteille kiivettäessä voi nähdä hienoja vuoria. Mörköpolku on kaikkiaan 19 kilometriä pitkä, ja siihen voi tutustua hyvin osissa. Polun päätepisteet ovat pohjoisessa Laulumäki ja etelässä Mörkökoski. Näistä päätepisteistä on Laulavan mörön polku saanut nimensä. Retken luontopolulle voi aloittaa useasta paikasta. Opastauluja ja lainattavia karttoja on punaisissa postilaatikoissa kummassakin päätepisteessä, Syvälahden entisen koulun pihalla sekä Suolahti-Sumiainen tien varressa sekä Vihijärven risteyksessä.

Luontopolun reittiä viitoittavat mörkökyltit (kuvissa), sekä punaiset täplät

Itse aloitin luontopolun reittini Vihijärven risteyksestä. Sää oli mukavan tyyni kesäiltana, hyttysiin kuitenkin saa varautua.

Lainattavia opaskarttoja saa punaisista postilaatikoista

Laulavan mörön luontopolulla vierailee useita kävijöitä varsinkin kesäisin, myös muilta paikkakunnilta. Konnevetinen Karoliina Matilainen oli tullut luontopolulle kesäiltana serkkujensa kanssa eväsretkelle.
"Täällä on hienoja maisemia! On mukava viettää aikaa sukulaisten kanssa ja kävellä rauhallisessa luonnossa", Karoliina kertoo.
"Tämä kota on hieno, täälllä voi levätä hetken ja paistaa makkaraa, mukavan lämmintäkin täällä on. Kirjoitin nimeni tuohon vieraskirjaan", hän jatkaa.

Laulavan mörön polun kota
Karoliina Matilainen makkaranpaistossa
Kodassa on vieraskirja, johon voi kirjoittaa terveisensä muille kävijöille
Laulavan mörön luontopolku on oiva paikka myös liikunnan harrastamiselle. Lassi Kyllönen Puuppolasta ja Janne Lehtinen Tikkakoskelta olivat yhdessä pyöräilemässä.
"Tähän mennessä matkaa on kertynyt jo 11 kilometriä", he kertovat.
"Aloitimme pyöräreittimme Sisä-Suomen vanhalta sairaalalta, tavoitteena on polkea tämä luontopolku edestakaisin", Lassi Kyllönen sanoo. Miehet olivat tyytyväisiä Laulavan mörön luontopolun antiin.
"Tämä luontopolku on mielestäni hyvä pyöräilyyn. Tämä on haastava, ja täällä on riittävästi mäkiä, suosittelen muillekin!" kehuu Janne lehtinen.

Janne Lehtinen (vas.) sekä Lassi Kyllönen olivat tyytyväisiä luontopolun reitteihin
Lopuksi vielä kuvia kulkureittini varrelta. Luontopolulla on myös näkötorni, mutta sinne en valitettavasti heikoilla suunnistustaidoillani löytänyt.

Reitin varrella oli myös opetustaulujaVastarannalla on lentopallokenttä pelaamista vartenHaastattelut, teksti ja kuvat: Ilona Henriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti