lauantai 30. heinäkuuta 2016

Rallikansaa Valtralla


Tietysti paikanpäällä pääsi myös ihailemaan traktoreita

Keskiviikkona 27.7. järjestettiin perhetapahtuma Valtran tehtaalla. Tapahtuma veti runsaasti rallikansaa paikalle, ihmisiä oli tuhansia. Ensiksi aloiteltiin puheenvuoroilla,joilla toivotettiin yleisö tervetulleeksi, minkä jälkeen aloitettiin tossulätkämatsit. Siitä sitten jatkettiin traktorikisalla ja tapahtuma päätettiin Flying Finn 100-kartingautojen näytösajoihin. Parempaa keliä ei olisi kyllä voinut edes toivoa, aurinko paistoi ja oli lämmintä.MM-rallikuskit pääsivät ajamaan WRC-autojen sijasta traktoreilla leikkimielisessä kilpailussa Valtran pitkäaikaisia asiakkaita Timo Huuhaa ja Tuomo Häkkistä sekä tuotekehityksessä työskentelevää Ossi Jokista vastaan. Suurin osa rallikuskeista ei ollut edes ikinä ajanut traktoria, mutta siitä huolimatta he voittivat kisan täpärästi. Ensimmäiseksi tuli Kevin Abbring, toiseksi Chris Meere ja kolmanneksi kaahasi Ott Tänak.


Lätkäfanit pääsivät pelaamaan tossulätkää JYPin pelaajia vastaan ja vetämään lämäritutkaan.
JYPin keskushyökkääjä Joonas Nättinen, joka on pelannut jääkiekkoa 3-vuotiaasta asti jakoi innokkaana nimikirjoituksia faneille."On tää kyllä ihan mahtavaa kun on näin paljon porukkaa ja kelikin on loistava" Joonas Nättinen kehui. Hän on myös käynyt kerran Äänekoskella, Nättinen oli tulossa Mortoniin syömään mutta se oli valitettavasti silloin kiinni.


Risto Savolainen Vehniältä oli innokkaana seuraamassa traktorikisaa, mikä oli todennäköisesti odotetuin päivän ohjelmanumeroista." Harkinnassa on vielä, että menenkö katsomaan ralleja" Risto Savolainen kertoo.


Äänekoskelainen Luukas Hämäläinen myös tykkäsi eniten traktori kisasta ja aikoo käydä katsomassa rallejakin.


Jenni Litmanen oli tullut Valtralle perhe mukanaan." Eniten tykkäsin rallikuskeista ja -autoista" Jenni Litmanen kertoo.


Teksti, kuvat ja haastattelut: Inka Åkerlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti