maanantai 13. kesäkuuta 2016

Biotalous- ja juustopäivät la-su

Lauantaina biotalous- ja juustomessujen lisäksi järjestettin Äänekosken rantapuistossa nuorisokonsertti. Esiintyjinä olivat Lojohh, Mansesteri, Ellinoora ja Aste. Tapahtuman sää ei ollut aivan toivomusten mukainen, ja moni haastateltava uskoikin sen vaikuttaneen konsertin vierailijamäärään.

Haastattelimme järjestyksenvalvojia Teresia Tasmaa sekä Eero Hakosta. Kumpikin oli hieman pettynyt säätilanteeseen, mutta nautti olostaan rantapuistossa.
"Tässä on mukavaa kun saa itse myös kuunnella hyviä artisteja" Teresia kertoo.
Teresia oli käynyt lähiaikoina järjestyksenvalvojakoulutuksen, tapahtumaan hän pääsi työskentelemän kaverinsa kautta. Eero Hakonen taas kutsutiin järjestyksenvalvojaksi Huiman kautta.
Teresia Tasma sekä Eero Hakonen valvoivat nuorisokonsertin järjestystä

Lipunmyyntikojulla lippuja myyneet Julia Vuoristo sekä Annika Mannström kertoivat myös sään vaikuttaneen lipunmyyntiin. Lippuja oli kuitenkin mennyt kaupaksi. Kojulla haastattelimme Pinja Hakkaraista ja Enni Raatikaista, jotka olivat tulleet konserttiin erityisesti nähdäkseen Asteen.
"Ei tämä sää haittaa ollenkaan, pääasia että pääsee kuulemaan hyvää musiikkia" Enni Raatikainen sanoo. Konsertista tytöt olivat lukeneet lehdestä.
"Täällä keskustassa on mukava oleskella Kirkonrannassa" Pinja Hakkarainen kertoo.


Enni Raatikainen, 16(vas) sekä Pinja Hakkarainen, 15, odottivat innolla Asteen esiintymistä
Menoa ja meininkiä rantapuistossa
Ellinooran esiintymisen jälkeen oli tungosta nimikirjoitusjonossa
Pääsimme myös kysymään biotalous- ja juustopäivien organisoijan, Pekka Häyhän, tunnelmia konsertti-iltana. Hän kertoi järjestäneensä ensimmäiset juustopäivät Äänekoskella jo 40 vuotta sitten.
"Tästä sainkin idean laajentaa ideaa. Biotalous on nousemassa aurajuuston lisäksi muistettavaksi asiaksi Äänekoskella, ja on hyvä tuoda työntekijöitä ja asukkaita yhteen näiden päivien kautta."
Messujen kävijämäärä oli huikea, paikalle tuli osallistujia myös esimerkiksi Helsingistä. Myös konsertissa oli mukana ulkopaikkakuntalaisia muun muassa Kouvolasta.
"Nämä päivät aiotaan järjestää myös ensi vuonna. Tapahtumana silloin voisi olla yksi suuri ulkoilmakonserti, jossa esiintyisi paikallisia bändejä. Myös jonkinlainen matalan kynnyksen liikuntatapahtuma olisi hyvä lisä näihin päiviin." Pekka Häyhä jatkaa.

Pekka Häyhä oli kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen koko perheen biotalous- ja juustopäiviin
Aste
Paula Leppänen tuli konserttiin kuulemaan Astetta ja Ellinooraa. Hän oli nähnyt konsertista kertovan julisteen, ja kiinnostui tapahtumasta. Myös hän koki että sää ei ollut paras mahdollinen konserttia varten. Kysyimme hänen suosikkipaikkojaan Äänekoskella kesäisin.
"Tämä Kirkonranta on mukava paikka kesäpäivinä, myös Suolahden vanha asema on erittäin kaunis"

Paula Leppänen, 20, viihtyi Asteen musiikin tahtiin
Sunnuntaina Suolahden satamassa pidettiin veneily- ja vesitapahtuma. Myös Kirkonrannassa oli lisää tapahtumaa. Rannassa järjestetyssä piknik-tapahtumassa nähtiin Äänekosken Laitakaupungin Orkesteri ja tanssiesityksiä Koskelan Tanssilta sekä Karoliina Hirvoselta. Tämän jälkeen siirryttiin kaupungintalolle seuraamaan Äänekosken vaateliikkeiden muotinäytöstä. Mukana muotinäytöstä olivat järjestämässä Seppälä, Kesport Niskanen, Mekotar, Sirjus sekä Keskus-Pukimo. Muotinäytöksestä vastasi Veera Takala.

Sunnuntaina piknik-tapahtumaa suosi hyvä sää. Osallistujia oli paikalla kiitettävästi


Muotinäytöksen asuja ja mannekiineja
Haastattelut, tekstit ja valokuvat: Ilona Henriksson, Inka Åkerlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti