perjantai 17. kesäkuuta 2016

Sadepäivä kirjastossa

Sateisena päivänä moni kaupunkilainen suuntaa tiensä kirjastolle, niin teimme mekin. Äänekosken kaupunginkirjastossa kävi runsaasti ihmisiä, ja jokaiselle varmasti löytyykin oman mielenkiinnon kohteeseen liittyvää aineistoa: kirjoja, musiikkia sekä muuta taidetta. 

Uutuuskirjahylly
Kirjastonhoitaja Raija Tuhkasen mukaan suosituimpia päiviä kesällä kirjastossa käymiseen ovat sateiset ja kylmät päivät. Väkeä käy kuitenkin tasaisen vilkkaasti pitkin kesää.
"Suosituimpia kesälukemisia ovat dekkarit ja kevyempi lukeminen, niitä on mukava lueskella esimerkiksi riippumatossa. Myös harrastuskirjallisuuden lukeminen on kesäisin aktiivisempaa, koska ihmisillä on enemmän aikaa paneutua kiinnostavien aktiviteettien pariin" Raija Tuhkanen kertoo.
Lapsivierailijoiden määrä kirjastossa lisääntyy kesäisin, koska koulusta on lomaa. Konginkankaan ja Sumiaisten kirjastojen kävijöiden määrä kasvaa erityisesti kesäasukkaiden toimesta.
"Jos kirjasuosituksia kaipaa, kannattaa tulla kysymään suoraan kirjastolta! Meillä täällä henkilökunta osaa opastaa ja etsiä mielenkiintoisia kirjoja" hän sanoo.

Kirjastonhoitaja Raija Tuhkanen dekkarihyllyn äärellä. Dekkarit ovat Äänekoskella suosittua kesälukemista.

Haastattelimme lisäksi muutamaa kirjaston asiakasta. Marja-Liisa Laukkanen käy säännöllisesti viikottain kirjastossa. Hän lukee kaikenlaista kirjallisuutta, ja uutuuskirjapöytä näytti olevan hänelle jo tuttu.
"Nämä uutuuskirjat ovat todella hyviä. Tästä saa näkemyksiä myös moniin eri kulttuureihin, se auttaa kasvattamaan ajatusmaailmaa" hän kertoo.
Myös opettajana hän suosittelee lukemista. Marja-Liisa Laukkanen tykkää myös lukea lastenlastensa kanssa. Hänellä oli myös runsaasti suositeltavia kirjoja kiinnostuneille.
"Tässä pöydällä tämä Esa Mäkisen Totuuskuutio on erittäin mielenkiintoinen kirja. Dystopinen kirja kertoo teknologian kehityksen mahdollisista vaikutuksista tulevaisuuden yhteiskunnassa"

Marja-Liisa Laukkanen suositteli myös kädessä pitämäänsä Anna-Leena Härkösen Ihana Nähä! kirjaa. Kirja koostuu lyhyistä kertomuksista.

Sisarukset Senni ja Justus Muli olivat tulleet sadepäivänä kirjastoon hakemaan kesälukemista. Senni kertoo pitävänsä jännityskirjallisuudesta, Justus taas lukee monenlaisia kirjoja.

Senni ja Justus Muli hakemassa viihdykettä sadepäivälle. Justuksen käteen on tarttunut Gillian Philipin Verikivi


Alakerran Hoikkassalissa oli nähtävillä Mirja Nuutisen valokuvataidetta. Teokset olivat mielenkiintoisia, ja useassa niistä oli kreikkalaisia patsaita.

Näyttelyjuliste


Yksi meidän suosikkiteoksistamme, Haihtuva nuoruus
Äänekosken kesä suosittelee siis ottamaan ilon irti sadepäivistä suuntaamalla lähimpään kirjastoon!

Haastattelut, tekstit ja kuvat: Ilona Henriksson, Inka Åkerlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti