sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Biotalous- ja juustopäivät to-pe

Neljä päivää kestäneet Biotalous- ja juustopäivät tulivat tänään päätökseensä. Tapahtuma alkoi kaupunginjohtajan Matti Tuonosen avaamana torstaina 9.6. Äänekosken liikuntatalolla, jossa järjestetyssä viihdekonsertissa esiintyivät Leif Lindeman, Pepe Wilberg seitsenhenkisen orkesterin kanssa. Esitys jouduttiin siirtämään sääolosuhteiden vuoksi sisätiloihin. Konsertti tavoitti paikan siirrosta huolimatta useita ihmisiä sekä Äänekoskelta, että ulkopaikkakunnilta. Musiikin ystäville oli myös ohjelmaa painotalolla perjantain gospelkonsertissa, jossa esiintyivät Kamarikuoro Sonore, Jarmo Oksanen, Grace Came Down, sekä Maisa & Original Sound.

Perjantaina ja lauantaina liikuntatalolla pidettiin biotalous- ja juustomessut. Vierailijoiden määrä oli menestys, yli 2200 ihmistä. Messuilla oli useita pisteitä: näyttelyosastoja, tietoiskuja, maistiaisia, ostomahdollisuuksia sekä lasten leikkinurkkaus.


Nuorisokeskus Spotin pisteellä sai kokeilla ajaa hoover-laudalla
Hyvinvointipalveluja tarjoavan yrityksen, NatuMerin pisteellä pystyi tutustumaan kotimaisiin luonnontuotteisiinPerjantaina vierailijoiden oli mahdollinen myös maistaa uutta Äänekoski-jäätelöä. Aurajuuston makuisen jäätelön on suunnitellut keittiömestari Tommi Lindholm. Hänen mukaansa jäätelö jakoi voimakkaita mielipiteitä, maku oli kuitenkin yllättävän suosittu. Testauksessamme jäätelö oli ennakkoluuloista huolimatta hyvänmakuinen. Tarjolla oli myös muita jäätelömakuja.

Idea Äänekoskijäätelöön syntyi ajatuksesta, että aurajuustoa valmistetaan ainoastaan tässä kaupungissa
Haastattelujemme mukaan kaupunkilaiset olivat tyytyväisiä messuihin. Erityisesti pidettiin siitä, että Äänekoskella oli tapahtumia kaikenikäisille alkukesällä, eikä kaikki painotu kesän loppupuolelle. Biotalous- ja juustopäiviä toivottiin myös tuleville vuosille. Lauantain ja sunnuntain tapahtumista voi lukea lisää seuraavassa postauksessa.Valokuvat: Inka Åkerlund
Teksti: Ilona Henriksson, Inka Åkerlund


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti