sunnuntai 14. elokuuta 2016

Eloriehan eloa

Perjantaina Äänekosken kaupungilla nähtiin paljon ihmisiä ja ohjelmaa: jokavuotinen Elorieha keräsi koolle tuhatpäin ihmisiä kaikista ikäluokista. Paikallisten lisäksi tapahtumaan oli saapunut ulkopaikkakuntalaisia vierailijoita. Myös sää suosi koko perheen tapahtumaa, viimeisin sadekuuro ehti loppua muutamia tunteja ennen tapahtuman alkua.

Rantapuistossa oli lapsille tarjolla tuttuun tapaan muun muassa keppihevoskisa, pehmokoiranäyttely sekä mahdollisuus ajaa mönkijää. 7-vuotias Vilhelmiina Hänninen oli osallistumassa keppihevoskisaan toista kertaa Polle-hevosensa kanssa.
"Viime vuonna tulin toiseksi. Nopeimmille jaetaan mitalit, mutta kaikki osallistujat saavat vähintään lakupatukat", hän selostaa.
Vilhelmiina oli kisaamassa ystävänsä Viivin kanssa. 6-vuotias tyttö kertoi ratsastavansa keppihevosella ensimmäistä kertaa Eloriehassa.
"Olin kyllä aika nopea!" Viivi iloitsee.
Vilhelmiina odotti innolla myöhemmin alkavaa pehmokoiranäyttelyä. Viivin mielestä parasta Eloriehassa olivat oikeat hevoset, joilla pääsi ratsastamaan.

Vilhelmiina tekemässä keppihevoskisasuoritustaan
Vilhelmiina ja Polle-hevonen
Parinkymmenen metrin päässä keppihevoskisaradasta oli karaokepiste, jonne sai vuoroin mennä laulamaan omia suosikkikappaleitaan. Karaokea olivat kuuntelemassa Äänekoskelaiset Tuula Vessonen sekä Leo Suoaho. Jokavuotinen vierailu Eloriehassa on muodostunut heille jo perinteeksi
"Täällä on tosi mukavaa, tätä oikein odotetaan joka vuosi!" Tuula Vessonen kertoo.
Tuulan ja Leon mielestä mukavinta Eloriehassa on kuunnella karaokea. Toinen heidän mielestään mainitsemisen arvoinen asia on vanhojen autojen näyttely.

Tuula Vessonen ja Leo Suoaho viihtymässä ja kuuntelemassa karaokea
Elorieha ei ollut vetänyt paikalle pelkästään paikallista väkeä. 17-vuotias Reetta Mattila Tampereelta oli tullut ystävänsä luo kylään tapahtuman aikaan.
"Ensimmäistä kertaa vierailevana täytyy sanoa, että täällä on yllättävän paljon ihmisiä. Tykkään osallistua arvontoihin, ja huomasin Huiman pisteellä olevan mahdollisuus ostaa perinteinen arpalippu", Reetta kertoo.

Reetta Mattila Huiman arpojenostopisteellä
Huiman lisäksi Eloriehassa oli useita harrastepisteitä. Konneveden moottorikerho kiinnosti nuorisoa
Koskelan Tanssilla on ollut useampana vuonna oma pisteensä Eloriehassa
Keskuspuistoon oli pystytetty jokavuotiseen tapaan lava, jolla nähtiin Äänekosken Laitakaupungin Orkesteri, The Geaggles, irlantilaisen tanssin esitys, Varjolapset sekä Taikuri Jore. Esityksiä oli yleisön joukossa katsomassa Sami Kallioinen tyttärensä Tildan kanssa.
"Olemme täällä nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Mielestäni parasta Eloriehassa on se, kun on mahdollista nähdä niin paljon tuttuja. Lapset on otettu täällä hyvin huomioon", Sami hymyilee.

Sami ja Tilda Kallioinen seuraamassa päälavan esityksiä
10-vuotias Waltteri Wacklin oli saapunut eloriehaan ystävänsä kanssa.
"Käyn täällä joka vuosi. Parhaita asioita täällä ovat varmaan erilaiset kojut", hän sanoo.
Tänä vuonna Waltterin suosikki oli lettukoju.

Waltteri Wacklin syömässä lettuja
Suolahtelaiset Pekka ja Ritva Lehtonen tulivat perinteen mukaan nauttimaan Eloriehan tunnelmasta.
"Parasta tässä on se, kuinka täällä näkee paljon erilaisia toimijoita. Tämä on myös tavallaan koko kaupungin yhteinen päätös kesälle. Tuttujen näkeminen on myös erittäin positiivinen asia. Onneksi sää suosi tänä vuonna!" Ritva kertoo. Pekan ja Ritvan suosikkipisteet tänä vuonna olivat Kosken Keitaan ja VPK:n kojut, vanhat autot sekä esiintymislava.

Pekka Lehtonen ehti paeta kuvasta. "Tähän sitten voi kirjoittaa, että Pekka luuraa!" Ritva Lehtonen nauraa
Lopuksi vielä muutamia tunnelmakuvia Eloriehasta illan varrelta.

Keskuspuiston lavalla nähtiin illan mittaan useita esityksiäÄänekosken Energian pisteellä pääsi kokeilemaan ampumista
 
Ratsastus on lasten ikisuosikki Eloriehassa

Haastattelut, teksti ja kuvat: Ilona Henriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti