tiistai 9. elokuuta 2016

Rallifiiliksiä Äänekoski-Valtran- erikoiskokeelta

Jyväskylän MM-rallin Äänekoski-Valtra- erikoiskoe ajettiin Koiviston kylällä 29. heinäkuuta. Kuskit lähtivät Koivistonkylänmuseotieltä, ajamalla Koiviston kylätalon ohitse ja kääntyivät Niinivedentielle. Edellisen kerran kyseinen 7.4 kilometrin pikataival oli ajettu 40 vuotta sitten.


Ralli karkkeja

 Itse olin katsomassa ralleja ensimmäistä kertaa ja voisin mennä toisenkin kerran. Sää oli erinomainen, ei tarvinnut kärsiä kylmästä eikä vettäkään satanut. Ainut huonopuoli oli, että jos oli katsomassa ralleja aivan aidan vieressä niin kyllä siinä pikkukiviä ja hiekkaa lensi päälle. Koiviston kylällä oli kansainvälinen meininki, oli monen maan lippuja, jopa Uuden-Seelannin lippu hulmusi ihmisten keskeltä.


Paikalliset asukkaat ovat olleet hyvin mukana järjestämässä ralleja, peltoja ja piha-alueita oli parkki-ja katsomoalueina.

Kuvia sai räpsiä oikein urakalla jos halusi saada autonkin näkyviin
Ennen erikoiskoetta sitä ajatteli, että autoja kerkee hyvinkin nähdä, etenkin kun oli pitkä suora edessä. Tehokkaimmat ralliautot saattoivat vetää melkein 200 kilometrin tuntivauhtia, ettei siinä kauaa mennyt kun auto oli jo kadonnut näkyvistä.


EK 7:n kovimman ajan ajoi virolainen Ott Tänak ajassa 3.24.5. Toiseksi tuli Irlantilainen Craig Breen ja kolmantena Suomen Jari-Matti Latvala. Latvala ajoi vain 2.2 hitaammin kuin Tänak.

Janne Hyytiäisen opastamana pääsi ajamaan traktorilla
Pellolla oli näytillä Valtran traktoreita ja niillä saattoi päästä ajamaan. Ajoin samaa traktoria kuin rallikuskitkin keskiviikon Valtran perhetapahtumassa.

Ralliautoa en päässyt ajamaan,  mutta traktorihan on melkein sama asia 

Teksti ja kuvat: Inka Åkerlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti